Direktlänk till inlägg 21 maj 2014

#Bobåt liv......Less is more var rädd om dig............

Av Annethe Dufvans - 21 maj 2014 17:11

#Oceanlab ......  .......sirens of the sea....

Nu har jag fått mejl några ggr om att jag skriver så lite om inredning när jag är en #inredningsblogg

 

Jag är inte längre en inredningsbloggare....sorry....jag har svårt för att bara vara en sak

  

Jag ser allt som ett sammanhang....en helhet.....hur man mår...lever...äter....tränar...tänker osv

det ena utesluter aldrig det andra....därför gillar jag #Thai #chi och #quing och tänket kring det

kineserna...indierna ser på människan som en helhet...de ser din själ och kropp som ETT

  

Tex så betalades läkarna i kina förr för att hålla dig #frisk INTE att finnas där för att #bota dig när du blir sjuk

därför blev de skickliga på att se helheten hos sin kund/patient för att de fick inte arbeta kvar OM du blev sjuk

Häftigt tanke sätt eller? Tänkvärt är det iallafall

     

Nä idag vill jag istället förmedla så gott jag kan om hur man på bästa sätt mår bra med hjälp av allt som man har runt omkring sig....för allt hänger ihop

Hur du bor lever arbetar äter och om du har mänsklig värme närhet från nära och kära

Allt började för mig när jag träffade en kille som bodde på en segelbåt...jag flyttade in för han kunde aldrig tänka sig att flytta in i min lägenhet.

 

Mitt hem var min borg...väldigt viktig för mig med mina saker växter garderober osv

Oj vad jag fick tänka om...behövde jag verkligen alla dom kläderna? Alla mängder av skor? Mina saker var de verkligen så himla viktiga egentligen?

NÄ! Absolut inte...jag lärde mig att bo på liten yta...sortera ut vad som verkligen var viktigt och användbart

  

Vilken skön känsla när det hade landat djupt långt inne i kroppen att det viktigaste var inte mina prylar utan 

friheten att äga så lite som möjligt...att slippa långa kättingar som band mig hårt vid materiella ting som

bara skapar en tung ryggsäck

       

Eftersom vi ägde så lite hade vi inte så mkt utgifter och kunde istället sticka iväg ett par månader i taget till tex #Indien där möten med annan #kultur mat och människor brikar ens liv så otroligt mer än ett flott hem

flådig lägenhet med det senaste i elektronik och märkes lakan

  

Min kropp är idag min #borg istället.... #Whereever I lay my hat its my home.....

jag behöver inte äga för att känna lycka....

  

det är den filosofin jag vill sprida idag... jag har träffat väldigt  mkt folk genom mitt företag och så otroligt många söker efter less is more och en frid inombords som de har svårt att få tid och rum till att finna

Det är så enkelt egentligen bara vi tränar på att uppskatta mindre saker.....ta hand om det som är viktigast och det ska inte vara att städa....sortera...shoppa nya prylar....springa i över 100 knyck...jaga...stressa

 

Börja med att våga vara dig själv, spring inte efter den stora massan du behöver inte se ut som alla andra eller gå i #converse det finns gympa dojor för 200 spänn de är sprecis lika bra

jag köpte min på #Göksäter för en hundring jag ser absolut ingen skillnad

kika in på

http://www.goksater.se/

Släng/sälj eller ge bort ALLT som du inte använt på över 1 år...och då menar jag allt

  

Behöver du flera uppsättningar muggar koppar tallrikar lakan?Tusen kuddar i soffan som minst kostar 400 spänn styck....NEJ är svaret

Titta inte på en massa skit på #TV du kan säkert tjäna in ett par timmar om dagen bara där...kolla först på nätet vad du vill se då först sätter du på idiotburken som förstör så mkt....

tänk vad vi skulle haft mkt mer sex om den inte fanns!

  

Nu har du gjort ett jätte steg...sedan börjar du träna vad som helst bara du tycker det är kul.....

super viktigt för din kropp

  

lika viktigt som #återhämtning #lugn och ro både i din #själ och i ditt #hem

Idag har vi separerat min #båtkille och jag men vi är goda vänner och det är fint

  

sköt om dig och ni som mejlat mig om #röja upp i ert liv och ert hem hör av er igen så tar vi tag i saken innan berget växer till sig där hemma

Kram

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annethe Dufvans - 14 april 2015 19:11


#Sonique    tryck på pilen för att lyssna på musiken Ja då var det dax att vända blad....vilket i det här fallet är att jag har bestämt mig för att sluta blogga iallafall för ett bra tag framöver.....lite sorgligt ni har varit väldigt mång...

Av Annethe Dufvans - 28 mars 2015 21:49

#Blues   .... #Totta #Näslund ..... ja vad säger man.... FUCK Influensa! Vi kan printa ut 3D figurer ur skrivare....vi kan fara tur & retur till månen...men vi kan f...a.. inte bota #virus VARFÖR INTE? Undrar jag då? Hur svårt kan det va? ...

Av Annethe Dufvans - 15 mars 2015 17:28


   Tyvärr har #spotify tagit bort möjligheten att klistra in deras musik så ingen musik ett tag nu.....hoppas det kommer ändringar fooort   Åh va kul...jag har fått börja rida med en kvinna som har islandshästar så nu har jag  travat... #ga...

Av Annethe Dufvans - 10 mars 2015 21:06

#Universal #love   ........ tog denna bilden igår längst min väg i #Hällevikstrand  blev lite fräck....      kram ha en fin kväll....nu blir det #meditation för min del läser om hormoner nu...vi har över 50 olika i vår kropp bl.a #D...

Av Annethe Dufvans - 4 mars 2015 17:55

#Jose #Gonzales   ....... Vi är ju rätt många som tycker att matlagningen som ska ske varje eviga dag är rätt jobbigt först...... vad ska man laga...det ska helst va nyttigt och protein rikt vare sig man tränar eller inte Det ska helst gå fo...

Presentation


Dufvans inredning & homestyling

Följ bloggen

Följ Dufvans med Blogkeen
Följ Dufvans med Bloglovin'

Less is more

Jag som driver Dufvans heter Annethe och jag är utbildad dekoratör/ butik/ utställnings koordinator. Mindfulness coach samt meditatör & Qigong utövare.

Är levnadskonstnär....

småflummig......passionerad. Har öga för det vackra och kunskapen att se möjligheter.

I Dufvans arbetar jag dels med att föreläsa om hur att inreda sitt hem, jag ger dig nycklar och handfasta råd så att du kan klara av det själv! 

Samt föreläser om hur Du hittar nycklar till Dig själv...Ditt Må bra...Din Tid och Din livskvalité.

Leder mediationsgrupper samt kurser i mindfulness.

Jag har inspirations kvällsmöten där vi samlas för att inspireras,motiveras och stimuleras till ett enklare, lyckligare samt mer tillfreds liv genom att skapa ett vilsammare hem, samt vill ge din handfasta råd hur just Du kan tänka agera och inspirera Dig till att våga vara den Du är ämnad att vara.

Samt förmedla ett annat sätt att tänka och se saker.

Jag ger dig nya nycklar till ditt inre att hitta ditt sätt att känna.. må bra och att kunna njuta mer här och Nu!

 Öppna upp sinnen som slocknat!

Jag arbetar även med homestyling och oftast då inför en försäljning eller uthyrning av ditt hem eller sommarhus.

Jag älskar avskalade rena enkla medel att möblera med och samtidigt återanvända fina eller gamla möbler fast ibland på ett nytt sätt. Jag tar även fram gardiner som passar ditt hem...eller behöver du kanske klä om någon möbel?

Är du privat person som har fått total kaos i ditt inre och i ditt hem? Jag hjölper gärna till att bena ut och reda ut vad som göras kan, så att du trivs och finner harmoni med dig själv och ditt hem som ska vara din fristad.

Där du ska kunna koppla av och hämta energi för andra äventyr som livet just är:)

Eller vill du ha kanske ha hjälp med att öka din försäljning med tex att få skyltat ditt skyltfönster eller koordinera om i din butik för ett mer säljande resultat?

Det kan vara en genomgripande ommöblering eller lite enklare tips och råd hur du lockar fler kunder in i din butik.

Tveka inte att slå mig en signal eller mejla mig dina tankar och funderingar kring dig själv,

din butik eller ditt hem.

mobilen: 0703 96 72 82

mejl:info@dufvans.com

 

Det blir rofyllt, skönt att vistas i rum som inte är övermöblerade

En stol som blivit lite vinglig blir så vacker som nattduksbord.

Enkelhet känns frihet...

Ta gamla ramar och klipp ut bilder ur tidningar, gamla reseminnen, biljetter, foton och skapa dina tavlor som du får en skön känsla av i magen när du tittar på dom. Mer behövs inte:)

Ett silver fat blir bara vackrare av att inte putsas, låt det stå framme med tex din vitlök på vackert och vilsamt för ögat.

Feng shui & Wabi sabi   

Saker påverkar oss mkt mer än vi tror, försök att inte handla på dig saker för att fylla ett inre tomrum. Tänk efter när du står där med den där JÄTTE fina muggen, behöver jag verkligen den, kommer den att stå bland alla andra jätte fina muggarna som du har fullt av i ditt skåp,för det kommer ALLTID att finnas finare muggar nästa ggn du besöker en butik...

Försök istället finna din inre röst....

pst alla bilderna i bloggen är mina egna och tagna av mig, vill du dela eller låna, glöm inte nämna källan tack   

 

 

 

Fråga mig

18 besvarade frågor

Senaste inläggen

Dufvans gästbok

Länkar till vackra, trevliga butiker och u

Inredningsbutiker

 

MoltazDesign i Henån

fräcka noga utvalda smycken och inredningsdetaljer

http://www.moltazdesign.se/

hans Blogg

http://www.kraksstuga.se/

 

Grönbergs interiör Göteborg

allt är vackert hos henne:)

http://www.gronbergs.com/

Hennes Blogg

http://gronbergsinterior.blogg.se/

 

En helt ny WebShop med fräcka 

accessoarer i American Indianstyle/Cowboystyle

Kika in på

http://decult.se/shop 

 

Grundaren till Shabby chic begreppet Rachel Ashwell

https://www.rachelashwellshabbychiccouture.com/

 

Mias Sjöbod i Hälleviksstrand

Super fysigt café och inredning

http://www.andersbatbrygga.se/sjoboden/

 

Tavlebord café med butik super lantligt...mkt mysigare än deras hemsida ;)

http://www.tavlebord.se/

 

tavlebords Honungsgård ett måste vid en utflykt

http://tavlebordshonungsgard.se/

 

Göksäter Orust svar på Ullared

här finns allt

http://www.goksater.se/

 

 

Dufvans

Att göra på Orust

Här kommer jag att skriva om sådant som jag tycker är värt att besöka på Orust.

Små smultron ställen   

Länkarna ser ni under fliken LÄNKAR ovanför.

 

Tränar du eller vill börja?

Gymmet som faktiskt heter GYMMET ligger i Ellös. Detta är ett Riktigt Gym i mina ögon, inga fjolliga dusch flaskor eller märkvärdiga attityder, bara skönt folk och go atmosfär, alla åldrar finns representerade här...och super bra priser:) www.gymmetiellös.se

Se länk för vidare info

 

Trendig inredningsbutik

Moltazdesign ligger i Henån

nära vårdcentralen. Här hittar ni inredning från hela världen, fräcka udda smycken, sköna läder varor, utemöbler...ja you name it ;) Kika in du kommer säkert att gilla det:)

www.moltazdesign.se

 

Ålgårdskvarn

Jätte vackert ställe. Kör av mot Slussen vidare mot Vräland. Du kommer till en kvarn som har anor från 1500talet och som ligger mellan 2 st sjöar. Mkt vackert och det kommer att komma dit lite olika företag. paddling och cykelled finns redan, även handikappanpassat...men de är i nystart mkt kommer att hända framöver...mejla dem om du har ideer eller vill vara med i föreningen

www.algardskvarn.se

 

Mias sjöbod

Jättemysigt café på brygga i Hälleviksstrand. se länk

 

Tavlebord lanthandel med café

Närproducerade livsmedel och hantverk i en genuin miljö.

Där kan du även hyra ett bord, se vidare info via länk

 

Tavlebord Honungsgård

Jättemysig gårdsbutik med café och egen producerad honung, utställning m.m se länk

 

Hittat en perfekt och mycket professionell catering på orust i Ellös, super god mat och bra service...:)

de finns på www.kalaskockarna.se

Telefon Catering 0304-377 22. Krogen 0304-531 76. 

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se